A várható viharos időjárás miatt elmarad a csopaki vitorlás évadnyitó pályaverseny (hunsail.hu)

A vasárnap várható viharos időjárás miatt elhalasztják az I. Subaru Csopaki Évadnyitó Pályaversenyt. Jelenleg úgy tűnik, hogy – a szombati – Balatoni Évadnyitó alatt élénk, a vitorlázás szempontjából kiváló szél lesz, de az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztetése és előrejelzése alapján, vasárnapra erős hidegfront betörése várható a Balaton térségében, viharos, 80-90 km/h-s széllökésekkel – tették közzé a szervezők a hunsail.hu-n.

„Hagyományteremtő szándékkal írtuk ki a versenyt, hogy a Balatoni Évadnyitó túraversenyt követően vasárnap pályaversenyzési lehetőséget biztosítsunk Nektek, de hosszas gondolkodás után a verseny elhalasztása mellett kellett döntenünk. Megtiszteltetek minket bizalmatokkal, hiszen néhány osztály már most ranglistaversenynek jelölte a regattát. Döntésünkben fontos szerepet játszott, hogy sem a hajók, sem a legénységek épségét nem szerettük volna veszélybe sodorni, valamint figyelembe kellett vennünk, hogy a befizetett nevezési díjak, a csapatok
felkészülése, illetve a rendezőség munkája se vesszen kárba.

Megkezdtük az egyeztetést a Magyar Vitorlás Szövetséggel, a hajóosztályok vezetőivel és közösen keressük az alternatív időpontokat a verseny megrendezésére.” – áll a szervezők közleményében.

Ma hivatalosan is elindul a balatoni vitorlásszezon  – a Magyar Vitorlás Szövetség első idei versenyével, a a 2019. évi Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíjjal. A hagyományoknak megfelelően a verseny előtt lesz a Vitorlabontó ünnepség és a Balaton megkoszorúzása.

Az ünnepség 10 órakor kezdődik a balatonfüredi Vitorlás téren. A vitorlásévadot Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nyitja meg, a rendezvényen beszédet mond továbbá Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere és dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.