A siófoki kikötő területén is kötelező mától a maszkviselés (siofok.hu)

Újabb közterületen rendelte el a kötelező maszkviselést Siófok polgármestere. A korábbiak mellett mától a hajóállomás és móló területén, a Mártírok útján, a Petőfi sétányon, az Isztria sétányon, a Porecs téren is kötelező a szájmaszk viselése – a módosított rendelet szerint.

A városvezető továbbra sem rendeli el a város egész területére a szájmaszk használatát, a kikötő környékével azonban bővül a kör, ahol kötelező lesz ezentúl hordani.

Időnkét tömegek keresik fel a Balaton-partot, ahol egy vendéglátó egység is nyitva tart, s gyakorta alakul ki ott tumultus  – idézi a polgármestert a siofok.hu.

Lengyel Róbertet arra is felhívta a figyelmet: vannak, akik nem hajlandók feltenni a maszkot a kijelölt helyeken sem. A városőrök nem szabhatnak ki helyszíni bírságot a szabályszegőkkel szemben, ez rendőrségi kompetencia. A városőrök eddig jobbára figyelmeztetéssel éltek, de mostantól már szabálysértési feljelentéseket is fognak tenni, a rendőrségi bírságok pedig magasak.

A városvezető ugyanakkor hangsúlyozza, hogy nem a büntetés a cél, hanem, hogy önkéntes jogkövetéssel, minél többen tegyenek azért, hogy fékezzük a vírus eszeveszett terjedését Siófokon.