A rendőrség szerint nem történt erőszak a tavalyi Balaton Soundon (mno.hu)

A kanadai DVBBS duó tavaly július 8-án lépett föl Balaton Soundon, majd a segítőik a színpad mögé vittek néhány rajongó lányt. A hat lányból hárman annyira rosszul lettek, hogy lábra sem tudtak állni, a két DJ pedig gyorsan távozott, őket és kísérőiket a Liszt Ferenc repülőtéren tartóztatták föl a rendőrök.

Felmerült, hogy a férfiak kihasználták a lányok állapotát, és megerőszakolták őket, ezért indult nyomozás.

A szexuális bűncselekmény gyanúját erősítette, hogy a csomagjaikban „pikáns intim segédeszközöket, nagy mennyiségű óvszert” is találtak a rendőrök. A nőgyógyászati vizsgálat viszont kizárta, hogy szexuális bűncselekmény történt volna. Azt sem támasztotta alá semmi, hogy a lányokat drogokkal elkábították volna, a rendőrök szerint a rosszullétükre a leglogikusabb magyarázat az, hogy túl sok tömény szeszt ittak. Ezt támasztja alá, hogy a rendőrök több üres vagy megkezdett, erős szeszt tartalmazó üveget foglaltak le a helyszínen.

Az időközben Siófokra vitt zenészeknél és menedzserüknél azonban pozitív eredményt mutatott a kábítószergyorsteszt, majd a további vizsgálatok után kábítószer birtoklásával gyanúsították meg őket. A rendőrség lapja, a Zsaru magazin cikke szerint az ügyészséggel folytatott folyamatos konzultáció a végéhez közeledik, és ha nem merül fel további nyomozási igény, akkor „a napokban” lezárják az eljárást. A kanadai zenészek és a menedzserük szabadlábon védekeznek.