A Pannon Egyetem része marad a keszthelyi Georgikon (MTI)

Továbbra is a Pannon Egyetem részeként működik a keszthelyi Georgikon Kar – tájékoztatta az egyetem csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a Pannon Egyetem “az általa elhatározott és a fenntartó által jóváhagyott stratégiai célok mentén, a közép- és nyugat-dunántúli régióban minőségi felsőoktatást nyújtó, nemzetközileg is elismert kutatási potenciállal rendelkező, egységes intézményként működik a jövőben is”.
Az illetékes döntéshozókkal folytatott egyeztetés alapján “a kormányzat nem tűzött és nem is kíván napirendre tűzni a Pannon Egyetem szervezeti struktúráját érintő kérdéseket” – fogalmazott a veszprémi központú felsőoktatási intézmény.
“Meggyőződésünk, hogy a színvonalas működést a Pannon Egyetem körüli nyugalmi állapot szolgálja a leginkább, ami közös érdekünk” – zárul a közlemény.
A Zalai Hírlap március végén írt arról, hogy az agrár-felsőoktatás átalakítását érintő tervek szerint az intézmények egy központi egyetemhez csatolva működnének a jövőben, ami a 220 éves múltú, jelenleg a Pannon Egyetem kereteiben működő keszthelyi Georgikon integrálásával is járt volna.