A nők egészségéért futnak a balatoni vízimentők (vizimentok.hu)

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata EGY csapatként csatlakozott a Race for the Cure-hoz amely Európa legnagyobb sporteseménye a nők egészségének támogatása szempontjából.

„Sajnos az ismeretségi körömben is nagyon sok nőnek kellett már átélnie ezt a szörnyű betegséget. Olyan férfi vagyok, aki maximálisan tiszteli és becsüli a nőket. Férjként, apaként és egészségügyben dolgozóként is azt gondolom, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy a nők elkerülhessék ezt a betegséget, vagy, ha már érintettek, akkor mihamarabb meggyógyulhassanak és újra egészségesen élhessék a mindennapokat. Ez a legfontosabb.”

-fogalmazott Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, a Race for the Cure-on induló Vízimentő-csapat csapatkapitánya. A vizimentok.hu oldalra feltöltött tájékoztatás szerint amikor értesültek a csatlakozás lehetőségéről, akkor egy percig sem gondolkoztak, hanem azonnal regisztráltak az eseményre.

Egyfelől azért, mert az Egyesület fontosnak tartja az ilyen és az ehhez hasonló szociális ügyek támogatását, másfelől azért is, mert jól ismerik a magyarországi szervezőt, a Mellrákinfó Egyesületet. Az ismeretség onnan datálódik, hogy 2016-ban közös „életmentő” kampányba kezdtek, melynek keretében tíz balatoni strandon az újraélesztés és a mellönvizsgálat lépéseit bemutató oszlopokat helyeztek el.

Mindkét egyesület, igaz más-más területen, de nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre.

Ahogy már korábban is futott együtt a VMSZ csapata egy nemes ügyet támogatva, most – szeptember 27-én – a Race for the Cure 2020-hoz csatlakozva azokért a lányokért, nőkért, anyákért, nagymamákért futnak majd, akik ezért a kincsért – az egészségükért – harcolnak – áll a tájékoztatásban.