A legjobb balatoni panorámás teraszok (likebalaton.hu)

Az első tavaszi hosszú hétvégén akkor is érdemes kipróbálni ezeket a helyeket, ha a kabátot még nem lehet levenni a teraszon. A likebalaton.hu összegyűjtötte azokat az éttermeket, ahol nem csak az ízek, de a balatoni kilátás is lenyűgöző.  

Balatonvilágos
Bárki betérhet a balatonvilágosi Tópart Hotel ősfás parkjába, ahol közvetlenül a víz mellett egy panorámás étterem fogadja látogatóit. A parti teraszról csodálhatjuk a Balaton keleti medencéjét, miközben kiváló balatoni borokat kóstolhatunk.

Siófok
Érdemes ellátogatni a Víztoronyba, ahol kint nézelődhetünk, bent pedig körben forgunk. A Víztorony Siófok jelképe és a város főterén található. Belépődíj ellenében panorámalifteken juthatunk fel a 45 méter magas építménybe. A toronyban 360°-ban körbejárható nyitott kilátó, oxigén bár, és Panoráma kávézó várja a vendégeket. A zárt kilátó jó mulatság, mivel körbe forog, így fotelben ülve is biztosítja a teljes panorámát.

Balatonlelle
Aki életében csak egyszer járt Balatonlellén, az is pontosan tudja, hogy a Kishegy az egyik legromantikusabb célpontja lehet a kirándulásának. A Majthényi Présházat, a pincét és a kishegyi kápolnát 1784-ben, villáműző Szent Donát tiszteletére építette a Majthényi család. A borozó és étterem teraszáról a déli part legszebb panorámája tárul eléd Keszthelytől Balatonfüredig.

Vonyarcvashegy
A Festetics Helikon Taverna (itt működik a Hotel Zenit és a Bock Bisztró Balaton is) teraszáról minden évszakban lenyűgöző a kilátás. Aki távolabbról érkezik, szállást is foglalhat, és a szobája ablakából is megcsodálhatja a Balatont, rendszeresen szerveznek szaunaszeánszokat is. Az étterem finomságai között a számtalan zalai specialitást is kóstolhatsz, de akár csak egy pohár borral a

Balatongyörök
Balatongyörökön a Szépkilátóval szemben a Promenád teraszáról csodálhatjuk meg a Badacsony környéki tanúhegyeket és a Balatont. A 71-es főút melletti cukrászda a kerékpárúttól sincs messze.

A teljes cikk itt elolvasható.