A kultúra és a foci rajongói is találnak programot Gyenesdiáson

Író-olvasó találkozó, filmbemutató, találkozás Gera Zoltánnal, Márton Nap. Íme Gyenesdiás jövő heti programjai.

 

November 8. kedd, 17 óra – Író-olvasó találkozó Juhász Erika íróval
Juhász Erika egykori óvodapedagógus 2009 óta foglalkozik novellák és versek írásával. Eddig két kötete jelent meg magánkiadásban.

A „Szösz a teában” című könyv szösszenetei megmutatják az olvasónak azt, hogy hogyan tud erőt, bátorságot meríteni saját nehézségei, próbatételei, akadályai legyőzéséhez. A második, a „Hegyre fel!” című könyv – mely a 2018-tól 2020. elejéig írt novelláit, verseit tartalmazza.

November 10. csütörtök, 18 óra – Hétköznapi kudarcok, filmbemutató és közönségtalálkozó

A Velencei Filmfesztiválon díjazott, október végén mozikba kerülő Hétköznapi kudarcokban „furcsa természeti jelenség kezd kibontakozni, de mivel az emberek a saját kis drámáikkal vannak elfoglalva, csak akkor veszik észre a bajt, amikor már meglehetősen nagy és megállíthatatlan. […] A film arról szól, hogy bár a problémáink egzisztenciális szorongást szülnek, ne adjunk teret a félelemnek, hanem lépjünk túl rajta, és találjuk ki, mit lehet ezzel az érzéssel kezdeni.” Három sors, három élettörténet fonódik össze a szemünk előtt, miközben lángra kap a vilag.

Közvetlenül a film vetítése után Grosan Cristina (A legjobb dolgokon bőgni kell) rendező lesz a vendég.
Helyfoglalás itt: http://ligetplexcinema.hu/#/seatSelector/4350

November 11. péntek – Találkozás Gera Zoltánnal
Gera Zoltánt aligha kell bemutatni a labdarúgás hazai szerelmeseinek. Az egykori válogatott focista kötetlen beszélgetésre érkezik Gyenesdiásra. Beszélgetőpartnerei Sárközi István és Damina László lesznek.

November 12. szombat, 17.30 – Márton Napi kultúrest
20 éves múltra tekint vissza már a Forrásvíz Természetbarát Egyesület rendezvénye. A jövőre 25 éves egyesület a szervezői stafétát idén átadta a Köz-kultúra Alapítványnak és Dongó Árpád elnök úrnak. A program a liba vacsorán és az újbor kóstolásán kívül a helyi csoportok műsorából és batyus táncházból fog állni.