A közízlés alakítja a városi strandot Keszthelyen (zaol.hu)

Türkiz színű lesz a Városi Strand új csúszdája, erről közönségszavazás döntött. A fejlesztések folytatódnak, a munkák most is tartanak, és Keszthely már gőzerővel készül a jövő évi szezonra- írja a zaol.hu.

 

Nagy Bálint polgármester a Zalai Hírlapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy Keszthely számára rendkívül fontosak a strandjai, így fejlesztésükre kiemelt figyelmet fordítanak, hiszen a vízi élmények a meghatározók turisztikai szempontból a Balatonnál. Ennek látható eredményei vannak a Városi, a Helikon és a Libás strandon is. Hozzátette, igyekeznek minden pályázati lehetőséget megragadni, hogy tovább javítsák a minőséget és bővítsék a szolgáltatásokat.

– Elsődlegesen nem az infrastruktúrára fókuszálunk, bár az is fontos – tette hozzá –, hanem az attrakciókra, az egyediségre. Szeretnénk, ha a három strandunk különböző szegmenseket szólítana meg, úgy, hogy mindenki megtalálja a számára vonzó értékeket: a családosok, az idősebbek és az aktív turizmust kedvelők is.

Nagy Bálint úgy fogalmazott, igyekeznek bővíteni a vízi sportok lehetőségeit, és ebben partnerre találtak a kajak-kenu szövetségben. Az együttműködés hozadéka például a kölcsönzőépület, ahol minőségi sporteszközöket, kajakot, kenut és SUP-ot is bérbe lehet venni, és ezt a lehetőséget a következő szezontól nemcsak a Városi Strandon biztosítják, hanem a Libáson is.