A kommunizmus áldozataira emlékeztek több balatoni településen (sonline.hu)

A somogyi városok többségében iskolai szinten tartottak megemlékezéseket, így jártak el Lengyeltótiban, Balatonbogláron és Barcson is. Siófokon a Vitézi Lovagrend Világszövetség tagjai hajtottak főt az áldozatok előtt. 

A kommunizmus áldozataira emlékeztek az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetségének tagjai kedden Siófokon. Holl Ferenc a vitézi lovagrend főkapitánya és Pordán József, a Könnyek kútja emlékműnél koszorúzott a kommunizmus áldozatainak emléknapján. Pordán József, az 56-os hősök emlékét őrző alkotásnál arról beszélt, hogy 64 évvel ezelőtt is a kommunisták ellen harcoltak a forradalmárok, a morális alapjuk tehát megvan arra, hogy megemlékezzenek a kommunizmus áldozatairól.

– Emlékezzünk egyúttal 1956. október 23-ra, november 4-re, az elesett bajtársainkra és arra a rendszerre, ami besúgta a szabadságharcos fiataljainkat, és idézzük fel az 1500 harckocsival érkezett Vörös Hadsereg rémtetteit is – mondta Holl Ferenc főkapitány, aki úgy véli, hogy azoknak, akik részesei voltak a kommunizmus elleni küzdelemnek, kötelességük beszélni a megbélyegzésekkel járó múltról, amíg csak élnek – olvasható a sonline tudósításában.