A költészet napján verssel is lehet fizetni a siófoki kalandparkban

Verssel is lehet fizetni a kávéért és a teáért a siófoki kalandparkban április 11-én,  csütörtökön, a magyar költészet napján. Az akció ötlete a Balatoni Turizmus Szövetségtől származik, amely szervezet a megvalósításban szorosan együttműködik a siófoki Toyee Kalandparkkal – áll a szövetség közleményében. (A verssel történő fizetés történhet leírt, elszavalt formában, ismert vagy saját művel is.)

 

Itt már csütörtök délelőtt baba-mama foglalkozásokat tartanak és a kismamáknak is tájékoztatást adnak arról, milyen fontos a vers, a ritmus, a zene a gyermekek életében. A délutáni órákban minden gyerek, aki a kalandparkba érkezik, kifizetheti teáját egy elszavalt verssel. Aki könyv nélkül szaval el egy verset, az a gyermek megkapja Füred Kapitány, a balatoni mesehős ajándékait is. Ezzel a jutalommal rá szeretnének világítani arra, hogy a versmondásnak milyen jótékony hatása van a gyermekek memóriájának fejlődésére – mondta Éskovács Péter, az akció egyik szervezője.

Siófokon egyébként április 12-14. között is több olyan program lesz, amely miatt érdemes lehet  elindulni a turistáknak. Ebben az időpontban szervezik meg például GasztroFok elnevezésű kulináris eseményt, amely a térség gazdag bor- és gasztronómiai kínálatát hivatott bemutatni. Az esemény keretein belül az érdeklődőknek lehetőségük van „körbekóstolni” a résztvevő vendéglátóhelyek erre az alkalomra összeállított menüsorát Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket is.

Az akcióban részt vesz a már említett Toyee Kalandpark is, ahol a gyerekek és a szülők megtudhatják, hogy milyen fontos szerepet tölt be ételeink elkészítésében a tojás, mindeközben számos tojásos finomságot kóstolhatnak meg gyerekek. Természetesen a teáért ezeken a napon is lehet verssel fizetni.

Ékovács Péter a Nyitott Balaton kampány egyik szervezőjeként úgy fogalmazott; sokan vannak azok, akik úgy gondolják, hogy még nem érdemes a Balaton irányába elindulni, mert még kevés a program, nincs túl sok étterem és kávézó nyitva. Ráadásul még fürödni sem lehet a vízben. A siófoki események azonban jól mutatják, hogy a fürdőzésen kívül is számos olyan tavaszi szabadidős lehetőség van, amely miatt érdemes már most is a Balatonra utazni.