A hűvösebb hónapokban is kitart a vitorlásszezon (vitorlazzitthon.hu)

A napsütéses órák csökkenésével nem múlik el a vitorlás szezon a Balatonnál. Október második hétvégén is több versenyt rendeznek, köztük lesz Jegesmedve KUPA Kenesén, Balaton 25-ösöknek háziverseny Füreden, valamint most rendezik meg a Rudi Trans 4Kezest is Lellén. Mindemellett sokan már beírták a naptárakba a Téli Vitorlásverseny-sorozat regattáinak időpontját is.

Mind a gyerek, mind a felnőtt oktatás terén jó nyarat zártak a vitorlásiskolák – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak Karsai Gábor edző. A szezon ugyanakkor közel sem ér véget, hiszen számos megmozdulást terveznek az elkövetkező hetekben. Ilyen például a Rudi Trans 4Kezes vitorlásverseny is.

Karsai Gábor elárulta: az osztálytagokkal egyeztetve gondolták ki évekkel ezelőtt: mi lenne ha kipróbálnák magukat a vitorlázók kizárólag négy kézzel egy túraverseny keretében.  Az edző, versenyvezető szerint ugyanakkor ez nem klasszikus túraverseny, éppen ezért a hajó és a legénység felkészültsége is nagyon fontos. Lesz kihívás a versenyzőknek, ugyanis közel 66 kilométert kell megtenniük ősszel, hűvösebb időben, két személlyel a fedélzeten.

A szakember kitért a Téli Vitorlás Verseny-sorozatra is. Elárulta: a szervezőgárda, versenyrendezés már összeállt, ami sokkal összetettebb feladat, mint a nyári hónapokban rendezett regatták. Hozzátette: ma már olyan népes a téli vitorlázás tábora, hogy sokan saját hajóval állnak a rajvonalra. Tavaly már 15-20 hajó indult el télen, voltak akik Balatonalmádiból, Füredről, valamint Keszthelyről érkeztek a balatonlellei versenyre.

A teljes interjú a vitorlazzitthon.hu oldalon hallgatható meg.