A Gyenesdiáson bemutatott társasjáték segít a zöld gondolat elmélyítésében (zaol.hu)

A biológiai sokféleség nemzetközi napja alkalmából, A mi sokszínű kertünk című országos kampány részeként, szemléletformáló makettjét és társasjátékát mutatta be a Nők a Balatonért Egyesület Gyenesdiáson. 
A gyenesdiási programon Szauer Rózsa, a NABE elnöke tartott előadást a Biodiverzitás jelentősége a kiskertekben címmel, majd a civil közösség tagjai ismertették szemléletformáló módszereiket, valamint a Sokszínű kert névre hallgató játékot. Utóbbiban egy kertet kell felépíteni – például gyümölcsössel, zöldséges sarokkal, tóval, virágokkal. A gyenesdiási óvodások nagy élvezettel alkottak, s közben persze játszva tanultak.

Szauer Rózsa arra hívta fel a figyelmet: világszerte drámaian csökken a biológiai sokféleség, mintegy egymillió állat- és növényfajt fenyeget a kipusztulás veszélye. Az emberi tevékenység hatására naponta akár két tucat faj is kihalhat. Ezért indította el a Magyar Természetvédők Szövetsége szemléletformáló kampányát, amelyhez csatlakozott a Nők a Balatonért Egyesület, 22 további szervezettel együtt. Országszerte több mint háromszáz rendezvényt szerveznek, elsősorban a jó gyakorlatok bemutatására.

A cikk folytatása itt elolvasható.