A gerillaszobrász ismét letette névjegyét Veszprémben (vehir.hu)

Elkészült Kolodko Mihály gerilla szobrászművész második, Veszprémbe tervezett miniszobra: az utcazenészt formázó figura a Kossuth utca alján kapott helyet- írja a vehir.hu.

Összesen három miniszoborral gazdagodik Veszprém városa Ernő, a Vár őre már korábban elfoglalta posztját, ahogy arról a vehir híradása alapján beszámoltunk. Most a második alkotás, az UTCAZENÉSZ is megérkezett a Kossuth utcára.

A szobor tartalmát ezúttal is Veszprém történelme, kulturális sokszínűsége, a turizmus és az alkotás végső környezete alakította, ez esetben pedig leginkább Veszprém gazdag zenei múltja és jelene: a híres fesztiválok, a Rozé, Rizling és Jazz Napok, az Utcazene Fesztivál, Auer Lipót hegedűművész, karmester és zenepedagógus, a világ zenei életének meghatározó alakja, valamint az UNESCO-kitüntetés, aminek értelmében Veszprém a zene városa lett 2019-ben.

A helyszínválasztás nem véletlen ez az Utcazene fesztivál egyik központi helyszíne, de közel található az Auer Fesztivál és sok más zenei esemény helye, a Hangvilla is – írja a vehir.hu.