A Csiky Gergely Színház tizenegy bemutatót tervez a következő évadban (MTI)

 A Csiky Gergely Színház tizenegy bemutatóval várja a közönséget a 2023/2024-as évadban, előadásai között komédia, musical, színmű, vígjáték és operett is szerepel – tájékoztatta a kaposvári teátrum az MTI-t. A társulat balatoni helyszíneken is fellép majd.

Azt írták: a nagyszínpadon szeptember 15-én láthatja a közönség Moliere A képzelt beteg című komédiáját Zakariás Zalán, október 6-án Bolba-Szente-Galambos Csoportterápia című musical comedyjét Mikó Eszter, december 15-én László Miklós Illatszertár című vígjátékát Kelemen József rendezésében.

Ugyancsak a nagyszínpadon kap helyet március 1-jén Csehov Sirály című színműve, amelyet Ilja Bocsarnikovsz rendez, és április 12-én Zerkovitz Béla Csókos asszony című operettje, amelyet Mészáros Tibor visz színre.

A másortervben két kamarabemutató szerepel: Karinthy Ferenc Dunakanyar című egyfelvonásos “váratlan románca” december 2-án, a Mihail Ugarov Ilja Iljics halála című színdarabja nyomán készült Kovács Sándor-színmű 2083 című című darab pedig április 27-én látható először Kaposváron – közölték. Hozzátették, hogy rendezőként az előbbit Zalán János, az utóbbit Rajkai Zoltán jegyzi.

Kiemelték, a színház három darabbal kedveskedik a gyermek és ifjúsági korosztálynak. A Varró Dániel – Teslár Ákos – Presser Gábor Túl a Maszat-hegyen című “zenés-verses nagykalandot” november 6-án Bereczki Csilla, az Ezeregyéjszaka meséi alapján készült Aladdin című zenés mesejátékot február 16-án Sarkadi Kiss János, a legkisebbeknek szóló Hupli! című felfedező kaland-játékot október 28-án Székely Andrea rendezésében mutatják be.

Bérleten kívüli felnőtt előadásként október 28-án láthatja a közönség Joe DiPietro – Jimmy Roberts Ájlávjú című “jókedvű musical-revüjét”, a rendező Kéri Kitty, a bemutató helyszíne a Szivárvány Kultúrpalota lesz – jelezték.

A 2022/2023-as évadot értékelve kitértek rá, a teátrum nyolc bemutatót tartott és tizenkét vendégelőadást fogadott, a művészek 246 előadáson 615 órán keresztül játszottak, a produkciókra 63 500 néző váltott jegyet vagy bérletet, a színház által szervezett Rippl-Rónai fesztiválon 32 ezren vettek részt.

A nézők az évad legjobb színművésznőjének Török Sacát, a legjobb színművészének Sarkadi Kiss Jánost választották – közölték, hozzátéve, hogy a társulat művészei Hüse Csaba munkáját Komor István-emlékgyűrűvel, Szijj Zoltán díszletezőét Fogaskerék-díjjal ismerték el.

Megjegyezték, hogy a Csiky előadásai a nyáron számos szabadtéri színpadon, a Szennai Skanzenben, Balatonbogláron, Gödöllőn, Alsóörsön, Pécsen, Tihanyban, Szigligeten és a Művészetek Völgye fesztiválon is láthatók lesznek, ősztől a színházhoz szerződik Csapó Judit, Farkas Laura és Sándor Soma.