Tájékoztató Club Aliga idei nyári szezonjáról

A 2022-es évben a kikötő újjáépítésével és bővítésével megkezdődik a balatonvilágosi Club Aliga fejlesztési munkálatainak első fontos állomása. A munkálatok indulásával 2022. szeptember 1. napjával a kikötő teljes területe átalakul, a munkavégzés várhatóan 2023. nyár elejéig tart – a clubaliga.hu tájékoztatása szerint.

 

A munkálatok megkezdéséig a teljes nyári szezonban, az üdülőterületen minden a pihenést és kikapcsolódást szolgálja majd. Itt szeretnénk jelezni, hogy a hangulatkeltő hamis információkat terjesztő személyek állításaival ellentétben az egykori pártüdülő strandja továbbra is elérhető marad minden kedves idelátogató számára a már megszokott feltételekkel! A tulajdonosoknak nincs és nem is volt szándékában elzárni a területet a nagyközönség elől!

– fogalmaznak az új tulajdonosok. (A helyieknek kevés az ígéret, garanciát szeretnének a vízpartjuk szabad elérésének megmaradásához, a köztulajdonú útjaik és az üdülőkomplexum parti sétányának megőrzéséhez – derül ki a nyilatkozataikból, demonstrációikból.) 

Az idei évben, a strand nyitása június 13-án hétfőn történik meg. A Club Aliga strandja minden nap 9:00-18:00 között várja a fürdőzni vágyókat szolgáltatásaival. A strandszezon idején, nyitvatartási időben vízimentő és elsősegély nyújtó pont ügyel a biztonságra. Lehetőség lesz vízibicikli, sup és kajak bérlésre, a kicsiket ugrálóvár és játszótér várja, a nagyobbak a vízijátékokkal tölthetik aktívan az idejüket.

A belépődíjak változatlanok maradnak, a felnőtt belépő 800 Ft, a kedvezményes belépők diákoknak és nyugdíjasoknak 400 Ft, a családi kedvezményes jegy pedig 2000 Ft-ba kerül ebben az évben is. Azok a vendégeink, akik messzebbről, gépkocsival érkeznek hozzánk, a felső parkolót továbbra is díjmentesen használhatják. Akik a parthoz közel kívánják hagyni az autójukat, 3000 Ft-os parkolójegy megváltását követően tudnak parkolni a strand közvetlen közelében. Természetesen idén is lehet szezon bérletet váltani, amelyet 30.000 Ft-ért tudnak megvásárolni a jegypénztárakban.

A helyi lakosok továbbra is díjmentesen látogathatják a Club Aliga strandját. A jogosultság feltétele a lakcímkártya felmutatása belépéskor. Az üdülőtulajdonosok, továbbra is az éves szezonbérlettel jöhetnek strandolni, melyet a Turinform irodában lévő jegyértékesítési ponton, az önkormányzat által kiállított igazolás megléte esetén tudnak kiváltani. Mivel számos visszajelzést kaptunk, hogy a kártya formátum sokkal inkább kezelhető, ezért ebben a szezonban minden üdülőhöz (helyrajzi számonként) maximum 6 db hologramos plasztik kártya formátumú szezonbérletet adunk, melynek díja kártyánként 3000 Ft.

A strandbérlet a szezon minden napján, díjmentes belépésre jogosítja fel az azt felmutató látogatót. Az igazolások az önkormányzattól szerezhetők be online és személyesen, ügyfélfogadási időben.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a terület ezen időszakban nagy számú autós forgalmat bonyolít le, amely tényező zavarhatja a pihenni vágyó vendégeket.  Mivel a Club Aligán keresztül futó út, a falu életének szerves részét képezi az önkormányzat és az illetékes hatóságok bevonásával, kiemelt figyelmet fordítunk a közlekedési szabályok betartatására. Éppen ezért fontos, hogy látogatóink csak az arra kijelölt helyen hagyják gépjárműveiket, és a kresz szabályainak megfelelően közlekedjenek az üdülőövezetben.

Balatonvilágos lakóinak és a Club Aliga vendégeinek érdekében kiemelten fontos, hogy az áthaladó forgalom gördülékeny legyen és a strandra érkező autósok parkolása ne akadályozza a falu életét és az áthaladó forgalmat. Az önkormányzati területen való parkolás továbbra is az önkormányzat hatáskörébe tartozik, befogadó képességét figyelembe véve, az önkormányzat határozza meg annak használatát.

A Club Aliga szolgáltatásairól, jegyárakról és további információkról bővebb tájékoztatást a www.clubaliga.hu oldalon kaphatnak.