A buliturizmus ellenpólusa Siófokon (likebalaton.hu)

Siófokot a szórakozás fellegváraként ismerjük. A Petőfi sétány ontja a szórakozóhelyeket, a Plázs pedig a koncerteket, partikat. A városban azonban másfajta kikapcsolódás is létezik, ami a buliturizmus ellenpólusaként kínál könnyed és színvonalas szórakozást. 

Kiss László, a Kálmán Imre Művelődési Központ igazgatója szerint Siófok mindig is figyelt a városba érkező vendégek igényeire. Előadásaikon rengeteg a visszatérő vendég. A budapestiek közül sokan „leutaznak“ a szabadtéri színpad exkluzív előadásaira. Az esti kikapcsolódást strandolással, éttermek látogatásával kötik össze.

A Művelődési Központban év közben is szerveznek színházi előadásokat, és ilyenkor felmérik, hogy mi vonzza az embereket, milyen műfajokat szeretnek. Megpróbálnak ezekből válogatni – mondta a likebalaton.hu-nak Kiss László.

Előfordul, hogy egy színháztermi produkció olyan nagy sikert arat, hogy a szabadtéri színpadra is leszervezik. A Játékszín Menopauza című musicaljére Budapesten alig lehet jegyet kapni. Náluk pedig 50 nappal az előadás előtt már elkelt a jegyek több mint fele. A szabadtéri színpadot immár harmadik éve a művelődési központ üzemelteti. Az idei a könnyű, szórakoztató, zenés előadások nyara lesz, számos sikerprodukció közül válaszhatnak majd az érdeklődők: A Pál utcai fiúk, a Szép nyári nap, a Menopauza, a Macskafogó, az Anconai szerelmesek és a Best of Dolhai szerepelnek saját produkcióként a listán.

Van egy ellenpólus. Ez a buliturizmus. Mi szeretnénk az értékteremtés felé terelni a kínálatunkat. A szórakoztatás fontos szempont, amit jó minőségű produkciókkal szeretnénk megvalósítani. Van egy ízlésformáló törekvésünk is. A KulTér elnevezésű zenés irodalmi estek például ezt próbálja megvalósítani olyan fantasztikus szereplőgárdával, mint Für Anikó, Csuja Imre, Hirtling István, vagy Mácsai Pál.

-fogalmazott az igazgató.

Az is elmondta: jó idényre számít. A tavalyi év kiemelkedő volt, a szabadtéri színpadon két előadás is teljes teltházzal ment, és a többi is megközelítette ezt a létszámot. A kérdés az, hogy mit engedhet meg az emberek pénztárcája.

Hiszek abban, hogy a kultúra és a kikapcsolódás még mindig fontos szerepet tölt be az emberek életében. Nagyon szeretném elérni, hogy Siófok kulturális zarándokhellyé váljon, ahová azért jönnek majd az emberek, mert jegyük van egy jó előadásra.

-zárta gondolatait Kiss László.