A Bor Összehoz Keszthelyen – IX. Belvárosi Borfesztivál

Az ország tíz borvidékéről érkezett tizenegy kiváló pincészet várja a borbarátokat a kilencedik alkalommal megrendezendő belvárosi borfesztiválon. A borok mellett a történelmi belváros patinás épületei, utcazenészek fellépései és a sétálóutca éttermei, kávézói és kereskedői járulnak hozzá a hamisítatlan nyáresti hangulathoz és a különleges gasztronómiai élményekhez augusztus 7-9. között a keszthelyi sétálóutcában – olvasható a szervező Goldmark Károly Művelődési Központ közleményében.

 

A Balaton nyugati csücskének legnagyobb zenei és gasztronómiai rendezvénye, a Bor Összehoz Keszthelyen borfesztivál társrendezvénye, a KeszthelyFest idén sajnos nem került megrendezésre. A szervezők – és természetesen a lelkes borászok – viszont úgy gondolták, hogy a Bor Összehoz Keszthelyen rendezvényt önállóan, a KeszthelyFest változatos és gazdag zenei kínálata nélkül is érdemes megszervezni, így aztán augusztus második hétvégéjén a magyar történelmi borvidékek közül összesen tíz képviselteti magát egy-egy pincészettel a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő rangos seregszemlén.

A borfesztivál elkötelezett a magas minőség és a kulturált borfogyasztás mellet, így a rendezvényre országos vagy nemzetközi megmérettetésen eredményt elért borászatok kapnak meghívás évről évre, a borkóstolás pedig szinte kizárólag talpas kristálypoharakban történik. A kiváló borok mellett persze finomabbnál finomabb ételekkel is találkozhat a rendezvény közönsége a sétálóutcai éttermek, cukrászdák és a kitelepült lacikonyhák, food truck-ek jóvoltából. A kulturális élményekről pedig utcazenészek, kisebb zenekarok és gyermekműsorok gondoskodnak majd.

A Bor Összehoz Keszthelyen rendezvény – a nagytestvér KeszthelyFest nélkül is – minőségi szórakozást, igazi mediterrán hangulatot és kellemes nyáresti kikapcsolódást kínál a keszthelyi balatoni nyárban – írják közleményükben a szervezők.

 

Résztvevő pincészetek:

Bezerics Borászat – Zala

Bock Pincészet – Villány

Borbély Családi Pincészet – Badacsony

Cseri Pincészet – Pannonhalma

Csordás-Fodor Borház – Nagy -Somló

Holdvölgy Pincészet – Tokaj-Hegyalja

Kristinus Borbirtok – Balatonboglár

Petrény Borászat – Eger

Riczu Tamás Borászata – Villány

Romsics Pincészet – Balaton-Felvidék

Strázsai Pincészet – Balaton-Felvidék

 

Kísérő programok:

 

Augusztus 7. (péntek)

19.00 Belvárosi Betyárok gyermekműsor

21.00 Duo Don Pedro’z

 

Augusztus 8. (szombat)

19.00 Igricek gyermekműsor

21.00 Acoustic Guitar Caffe

 

Augusztus 9. (vasárnap)

19.00 Longstep 4kusztik

21.00 BB Duo

 

A szervezők tájékoztatása szerint a kísérőprogramok kedvezőtlen időjárás esetén elmaradnak.