A beruházások révén szépül Balatonfenyves, megújulhat a csúszda is (zaol.hu)

Balatonfenyves 5200 ingatlanja közül 7–800 nyaralóépületnek nagykanizsai tulajdonosa van, ezért „házhoz ment”, és Nagykanizsán tartott lakossági fórumot a fenyvesi polgármester. Ezen szó esett a településsel kapcsolatos aktualitások mellett a jövőbeni feljesztési tervekről is. Folytatódik a strandfejlesztés további három fenyvesi szabadstrandon,  a központi strand keleti részén található csúszda pedig sikeres pályázat esetén 100 millió forintos beruházással épülne újjá – derül ki a zaol.hu beszámolójából.

Balatonfenyves három vidéki nagyvárosban is tart lakossági fórumot. Ilyenkor az önkormányzat több taggal képviselteti magát, élükön Lombár Gábor polgármesterrel. A településvezető a tavaly megvalósult beruházások közül a strandfelújítást emelte ki, mely 250 millió forintból valósult meg. Ennek keretében a központi strand egy kilométer hosszan, illetve a Csalogány utcai partszakasz is megújult.

Lombár Gábor polgármester biztosította a jelenlévőket arról, hogy Balatonfenyves további fejlesztésére az idei évben is sok pénzt szánnak. Vagyis járdák és utcák, illetve kerékpárutak burkolata újul meg bizonyos településrészeken. Sőt várhatóan több ezek közül a szezon kezdetére elkészülhet – írja a zaol.hu.