A Balatonnál készül a szörfös olimpikon (likebalaton.hu)

Cholnoky Sára “Sasi” jelenleg a hazai szörf királynője, aki a férfiak között is kiemelkedően jól szerepel. Ő képviseli majd hazánkat az olimpián is, foil osztályban.

“Májustól kezdtük meg a vízi edzéseket, fantasztikusan jó szél volt a Balatonon, rég szörföztünk ennyit és ilyen jókat, mint idén májusban. Kitesurf-özni is voltam már. Az elején ingáztunk Budapestről szövetségi engedéllyel kezdhettük meg az edzéseket, szigorú keretek között. Május végén megrendezésre került az első bajnoki forduló is, ahol két, nagyon jó szeles napunk volt, Szerencsés kezdés: hat futam után a harmadik helyen végeztem a férfiak között, ami elsőre jó teljesítmény”

– mondta el a likebalaton.hu-nak Cholnoky Sára. Az olimpikon kifejtette: a Spanyolországban ragadt felszerelések, még mindig Mallorcán vannak, bonyolult a hazahozataluk, mivel a szövetségi busz és a motorcsónak is ott van. Akkor tudják hazahozni, ha járni fognak a kompok és biztonságos lesz az utazás. Az erőnléti edzéseket folyamatosan csinálja, de elkezdtek az új olimpiai szörffel is edzeni (iQFoil), ami majd a párizsi olimpián debütál. Októberben rendezik ennek az osztálynak az első Világbajnokságát a Garda-tónál, erre a versenyre készül, valamint várhatóan novemberben, Athénban rendezik meg a májusban elmaradt RS:X Európa Bajnokságot. Addig is itthon edzenek és a magyar bajnokság versenysorozatán versenyeznek, illetve, ha tudnak, horvátországi versenyeken indulnak el – tette hozzá.

A versenyző azt is elárulta: a rendszeres szörfözés 17 éves kortól jött csak be az életébe, így a balatoni nyarak általában arról szóltak, hogy az egész nyarat a testvéreivel és barátaival tölthette a Balatonnál.

Jelenleg edzőtáborokat is tart a Balatonnál.

“Egyesületemnek, a Körte HVSE-nek tavaly lendítettük fel a szörf utánpótlás szakágát, nagyon jó kis csapatunk alakult ki, nyáron a gyerekeknek tartok edzőtáborokat Balatonaligán, valamint ősszel és télen külföldön edzünk velük. Jó látni, ahogy fejlődnek a fiatalok és a legfontosabb, hogy nagyon szeretnek szörfözni.”

– fogalmazott az olimpikon.