A Balatonnál is megkezdődött a havazás, de sehol nincs fennakadás a közlekedésben

Az ország jelentős részén egyelőre eső esik, de a hőmérséklet a nyugati határ mentén csökken, és ezzel egy időben az eddigi eső egyre inkább havazásba vált át. Olvasóink a Balatonnál az északi-parton több helyről, valamint Marcali térségéből jeleztek havazást, Fonyód térségéből pedig havas esőt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a Dunántúl nyugati részén és a Bakony magasabban fekvő területein várható nagyobb havazás.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint az időjárási körülményeknek megfelelően valamennyi megyében és az autópálya mérnökségeken II. fokú a téli tisztántartási készenlétet rendeltek el. Munkatársaik országszerte 467 fővel látnak el ügyeleti szolgálatot.

A Balaton térségében jelenleg sehol nincs fennakadás a közlekedésben, de a közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy a téli időjárási körülmények között fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek.

Az autósok indulás előtt az aktuális útviszonyokról friss információkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon és a www.utinform.hu weboldalon, valamint a megyei ügyeleteken – elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon – kaphatnak.

(11:35)