A Balatonnál is lopott a tolvaj banda – az orgazdánál 300 bicaj volt (likebalaton.hu)

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozói derítették fel azt az ügyet, amelyben előkerült 300 kerékpár. A bicikliket – a többi között – a Balatonnál lopta el egy nő és egy férfi. A nőt Siófokon fogták el.  


Egy budapesti lakos értesítette a rendőrséget 2024. április 11-én arról, hogy balatonfűzfői nyaralójának tárolójából ismeretlen tettesek elloptak két kerékpárt összesen több mint félmillió forint értékben – tájékoztatott a police.hu.
A Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozást indított, majd áprilisban több bejelentés is érkezett, hogy Balatonfűzfőn további nagy értékű bicikliket loptak.

Közben Siófokon is történtek hasonló bűncselekmények, társasházak tárolójából a lakat levágása után kerékpárokat lovasítottak meg, és felmerült a gyanú, hogy ugyanazok a tettesek követték el.

A nő kocsija tele volt lopott holmival
A széles körű adatgyűjtés eredményeként a rendőrség látókörébe került egy Komárom-Esztergom vármegyei, 33 éves nő, akit a rendőrök május 6-án Siófokon fogtak el.

Éppen tetten érték, amint egy társasház garázsából hajtott ki, és a járműve tele volt lopott értékekkel.

Megállapították a nyomozók, hogy a nő nem egyedül követte el a lopásokat, segédkezett egyik ismerőse. A 41 éves férfi május 8-án Budapesten összehangolt akció keretében került rendőrkézre.

Az orgazdánál 300 bicikli volt
A nyomozók azonosították az orgazdát is, aki a kerékpárokat a valós ár töredékéért továbbértékesítés céljából vásárolta meg. A 48 éves budapesti férfit a rendőrök május 7-én délelőtt otthonában fogták el.

A bérelt házában tartott kutatáskor közel 300 bicikli került elő több millió forintnyi értékben. A lopott kerékpárok és tulajdonosaik azonosítása jelenleg is folyamatban van – írja a likebalaton.hu.