A balatoniak számára is turisztikai vonzerő a Pannon Filharmonikusok koncertje (hvg.hu)

A Pannon Filharmonikusok zenekar nyerte el idén a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Megyei Idegenforgalmi Díját, mint a város és a régió legmagasabb, nemzetközi minőséget szolgáltató kulturális közössége. A Kodály Központban tartott minden koncertjük turisztikai vonzerő, a nevük a város hírét erősítő igazi márkanév lett.

– Megtisztelő az elismerés és visszaigazolás arra is, amit csinálunk. Különleges értéke továbbá, hogy a kamara már a kulturális iparra is reflektál. Nyilván az EKF 2010 eseménysor is kellett hozzá, hogy az iparnak ez a kreatív ágazata nagyobb figyelmet kapjon, de örömteli, hogy látják, ezen a téren is céltudatos marketing- munkát végzünk – összegez Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója.

Évente mintegy nyolcvan koncertet ad különböző korosztályoknak a zenekar a Kodály Központban, ami több tízezer embert hoz Pécsre. „Nincs olyan év, hogy az ország minden megyéjéből, megyeszékhelyéről ne érkezne több tucat vendég a Kodály Központba” – kapom a gondolat területi kiterjesztését.

Világszerte az a gyakorlat, hogy egy ilyen színvonalú hangversenyteremnek 100–130 kilométeres a vonzáskörzete, ami a Kodály Központ esetében Baranya, Tolna és Somogy megyét jelenti, még pontosabban Barcsot, Nagykanizsát, a déli Balaton-partot, Paksot, Baját és Eszéket érinti a földrajzi körvonal. Ezen a területen belül ugyanis még el lehet úgy jönni, hogy koncert után kényelmesen haza is autózhat az ember.

Aztán jön a második kör, akik úgy érkeznek Pécsre hangversenyre, hogy szállást is foglalnak. Ebben a sorban Budapest, Szombathely, Keszthely áll az élen, de érkeznek szervezetten szép számmal zenebarátok Szegedről Debrecenből is.

A teljes cikk a hvg.hu-n olvasható.