A balatoni magánszállások népszerűbbek a szállodáknál (infostart.hu)

A magánszállások népszerűbbek idén a balatoni nyaralások alkalmával, mint a szállodák – mondta az InfoRádióban Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke, Balatonfenyves polgármestere.

 

„A szállodáknál akár 30-40 százalékos visszaesés is érzékelhető volt, a magánszállásoknál is volt valamekkora, de azt gondolom, az most majd helyrebillen, most hétvégén kezdődött az a dübörgés, ami szokott lenni július-augusztusban” – fogalmazott.

Lombár Gábor hozzátette, az árak jobban emelkednek, mint a minőség, ugyanakkor a Balaton országos összehasonlításban jó nívót képvisel.

„Az árak emelkedtek, sajnos azt kell tapasztalni, a minőség ezt nem követi egyenes arányban. De azt mindenkinek sajnos tudomásul kell vennie, hogy minden mindenkinek sokkal többe kerül.

Az energiaárak is felmentek, ami szintén nem segített, ám így is a Balaton jó minőséget képvisel országos szinten. Persze mindig lehet jobbat és szebbet működtetni. Vizsgáljuk azt, hogy a strandjaink hogyan változik, minden esztendőben az üzemeltetők kitalálnak valamit, hogy a strandokra szívesen látogassanak a vendégek” – ecsetelte Lombár Gábor.

A cikk folytatása itt elolvasható.