A balatonfüredi bázisra is érkezett a most átadott új mentőautókból (82nullanulla.hu)

A mentési feladatok ellátása hatékonyságának növelése érdekében az Országos Rendőr-főkapitányság 2020-ban 10 mentő gépjármű megvásárlását határozta el. Az új járművek a legmodernebb orvosi felszerelésekkel, többek között defibrillátorral, lélegeztetőgéppel, infúziós pumpával rendelkeznek és a betegellátáshoz szükséges gyógyszerekkel és kötszerekkel is felszerelték azokat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség speciális gépjárműállománya 1-1 mentő gépjárművel bővült. Ezzel lehetővé válik, hogy az egészségügyi biztosítást igénylő rendőri feladatok során munkatársaik egy időben több helyszínen jelen lehessenek és szükség esetén segítséget nyújtsanak.

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. – amelynek tulajdonosi joggyakorlója a Készenléti Rendőrség – 8 mentőautót vehetett át. E fejlesztéssel a jövőben megvalósítható az, hogy a repülésre kedvezőtlen időjárási körülmények esetén is biztosított legyen a mentési tevékenység folyamatossága Magyarország hét légimentő bázisán: Budaörsön, Balatonfüreden, Sármelléken, Pécsen, Szentesen, Debrecenben és Miskolcon egyaránt.