A balatonakarattyai önkormányzat bérli a büdös-gödrös ingatlant (24.hu)

Újabb részletek derültek ki a Balaton közelében fekvő, többször lángra kapó, rejtélyes bűzös gödörrel kapcsolatosan. A kérdéses terület ugyanis a Balatonfői Szövetkezeti Zrt. tulajdona, amely 2016 szeptemberétől határozatlan időre bérbe adta a Balatonakarattya Község Önkormányzatának „nem környezetszennyező növényi hulladék, nyesedék tárolása és végleges elhelyezése céljából” azzal a feltétellel, hogy a bérlő az esetlegesen szükséges engedélyeket beszerzi. Ez azonban nem történt meg – olvasható Rétvári Bence belügyi államtitkár képviselői kérdésre adott írásbeli válaszában, a 24.hu cikke szerint.

 

Az ingatlanon 1000 kilogrammot, illetve 10 köbmétert meghaladó mennyiségű, különböző fajtájú hulladékot találtak, amikor lakossági bejelentésre a hatóságok ellenőrzést tartottak a területen és feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás során hiába derítették ki, hogy az önkormányzat a terület használója, a „hulladékot elhelyező elkövető kiléte nem volt megállapítható”.  A nyomozást tavaly júliusban ezért felfüggesztették, azonban újabb lakossági bejelentésre idén augusztusban elrendelték a büntetőeljárás folytatását, amely jelenleg is tart.