A Balaton Piknik idén Balatonvilágosra költözik (likebalaton.hu)

Függőágyak, Balaton part és laza electro. A háromnapos minifesztivál az európai elektronikus zenei színtér legaktuálisabb produkcióit hozza el szeptemberben.

Két sikeres balatonboglári év és egy kimaradt 2020-as szezon után a balatonvilágosi Club Aligában, a BalatonPart szabadtéri, ősfás, boutique nyári buli- és kultúrhelyszínén tér vissza a Balaton Piknik. A rendezvény idén is vegyíti a napközbeni plédes-függőágyas lazulást a hozzá legjobban illő elektronikus zenékkel.

A Club Aliga területén kempingezni is lehet és önálló strand is vár
A Balaton Piknik programjai három napon át zajlanak. A fesztiválozókat a helyszín önálló, szeparált strandja is várja. A sátrazás mellett extra szálláshelyeken is rá lehet pihenni a következő napi programokra. A fesztivál honlapján hamarosan újabb szálláshelyek is elérhetőek lesznek, ahogyan a Budapestről induló transzferjáratok is megtekinthetőek.

Fellépők a Balaton Pikniken 2021-ben
Gioli & Assia napjaink egyik legfelkapottabb indie-, elektro-pop duója, akik néhány év alatt óriási népszerűségre tettek szert a Cercle-bulisorozatra hajazó, több milliós nézettségű videóiknak köszönhetően. Mostanra pedig már élő fellépésekkel, világszinten nyűgözik le az elektronikus zene lágyabb irányvonalát kedvelő közönséget.

Aki az ambient ihletésű, house-zal és electróval erősen fűszerezett technót szereti, annak nem ismeretlen a német producerzseni, Monolink. A berlini elektronikus zenei szcéna oszlopos tagjaként Steffen Linck (polgári név – a szerk.) korán felhagyott a klasszikus DJ szettekkel és létrehozta saját, vokálokkal és különböző instrumentális elemekkel tarkított live act-jét. Mindezért a relaxációs tripek elsőszámú beszállítójának tartják.

A szlovén DJ, Brina Knauss az egyik legizgalmasabb jelenség a nemzetközi feltörekvő DJ-k körében, hiszen alig hét év alatt vált ismertté hazájában és a nemzetközi közegben egyaránt. Brina hangnem alapján, különösen érzékeny füllel válogatja a zenéit. A szettjei elképesztően mély érzelmi töltettel és már-már transzcendentális atmoszférával rendelkeznek.

A teljes cikk itt elolvasható.