A városstratégiai elnök szerint törvényes a Balaton-part beépíthetőségének tervezett módosítása Keszthelyen (zaol.hu)

A keszthelyi önkormányzat városstratégiai elnökeként Dósa Zsolt képviselő közleményt adott ki hétfőn a Balaton-part beépítési lehetőségeit érintő közgyűlési döntésről.

Mint írta, az elmúlt napokban az önkormányzat testületi ülésén egy évekkel ezelőtt megkezdett folyamat újabb lépcsőjeként a Balaton-part beépítési lehetőségeiről, a rendezési terv módosításáról születtek újabb döntések. „Sajnálatos, hogy a Jobbik és a DK képviselői, valamint az általuk tájékoztatott média megtévesztő híreszteléssel igyekszik az önkormányzatot úgy feltüntetni, mintha nem a törvényeknek és a város érdekeinek megfelelő döntéseket hozna” – fogalmazott.

A közlemény szerint a tények a következők: a Balaton-part beépíthetőségi módosításai közel öt évvel ezelőtt kezdődtek, és megfelelnek a jelenleg hatályban lévő törvényeknek. A helyi rendelkezések még szigorúbbak is azoknál, tehát kevesebb beépítést engednek meg, mint általában a többi Balaton-parti településen. Míg Keszthelyen például abban merül ki a módosítás, hogy 7,5 m magas beépíthetőség helyett 8 m maximális beépíthetőséget enged, addig a szomszédos Gyenesdiáson már a törvényi maximumra, azaz 12,5 m-re emelte ezt a korlátot az önkormányzat, aminek köszönhetően ott új építésű szálloda beruházása kezdődhet, új munkahelyeket és adóbevételeket hozva a településnek.

A cikk folytatása itt.