A Balaton közelében épül Közép-Európa első luxustelepülése (lokal.hu)

Szépül és folyamatosan fejlődik a balatoni régió. Zalacsányban például 77 milliárd forintos beruházással épül Közép-Európa első luxustelepülése. Itt található az a golfpálya is, amit a világ egyik leghíresebb tervezője álmodott meg.

Fotó forrása: lokal.hu

Magyarországon kivételes méretű beruházás keretein belül épül meg az első magyar luxustelepülés Zalacsányban.

– A Resort a tervek szerint több, mint ezer főt is ki tud majd szolgálni, akik a nagyságrendileg ötszáz lakás és villa lakói lesznek. Rajtuk kívül a területen létesülő exkluzív fürdőszálló vendégei is élvezhetik majd a különleges közösség előnyeit. A tervezésnél kiemelten figyeltünk arra, hogy a lakók és a vendégek elérjenek minden olyan szolgáltatást, amely egy feledhetetlen nyaralás, vagy pihenés során elképzelhető, ráadásul ezeket a legjobb minőségben kínáljuk majd számukra – tudtuk meg Tankó Balázstól, a Zala Springs értékesítési vezetőjétől. A tervek szerint prémium wellness, fürdőház, éttermek, kávézók, konditerem, gyógyszertár, játszótér, kulturális- és konferencia-központ, sportpályák, fürdőtó, rekreációs területek is létesülnek majd a 77 milliárd forintos beruházásból a közeljövőben.

A területen egyébként már három éve működik Közép-Európa egyik legnagyobb és legexkluzívabb golfpályája. Kevesen gondolnák, hogy a golf szerelmeseinek az számít igazán, hogy ki tervezte a 6351 méter hosszú, tavakkal körbevett, 18 szakaszos bajnoki pályát. A világhíres tervező, Robert Trent Jones Jr., maga is kiváló játékos és pontosan tudja, hogy mire vágynak a golfozók. A 79 éves klasszis örül annak hogy nem kellett “hadakoznia” a természettel, csak követnie kellett azt és elhelyeznie benne a golfpályát. Olyan pályát akart, amelyet bárki élvezhet, a profi játékos épp úgy, mint a kezdő.

– A gyermekemnek tartok minden golfpályát, amit tervezek, így már kétszáz gyermekem van világszerte – mondta korábban a tervező. A bajnoki golfpálya USGA (Amerikai Egyesült Államok Golf Szövetsége) szabványoknak megfelelően épült, így alkalmas arra, hogy nemzetközi, világszínvonalú versenyeknek is otthont adjon.

– Sokan kizárólag azért érkeznek hozzánk, mert Robert Trent Jones Jr. tervezte a pályát, aki egyébként a munkálatok idejére Magyarországra költözött, hogy személyesen felügyelje azt. Minden egyes fűszálnak, minden egyes négyzetmilliméternek megvan a helye. A minőséghez és a szabványokhoz pedig szigorúan tartanunk kell magunkat, mert bizonyos időközönként ellenőrzik azt Trent munkatársai, így a pályát minden nap 14 munkatársunk tartja rendben, hogy a játékosoknak tökéletes terepet nyújtson – árulta el Tankó Balázs.

A cikk folytatása itt található.