A Balaton illata fotópályázat: flashmob és díjkiosztó Fonyódon

A több mint 65 ezer tagot számláló, Balatoni Értékmentés nevű Facebook csoport közössége november 4-én szombaton 13:30 -ra várja tagjait és a fotózás szerelmeseit a helyi magaspartra, a felújított Szaplonczay sétányra, ahol rekord kísérletet szerveznek: az egy időben egy helyen a Balatont legtöbben fotózók témakörében. A flashmob résztvevői között kisorsolják egy neves szobrászművész Balatoni madonna szobrát. 14 órától tartják a Balaton illata címmel meghirdetett fotópályázatuk díjkiosztóját a helyi művelődési házban (Ady E. út 17.)

 

Nyár végén hirdették meg a fotópályázatot amatőr és profi fotósok részére. A pályaműveket digitális formában kellett 2023.09.16. és 2023.10.08. között a Balatoni Értékmentés facebook csoportba feltölteni #Balatonillata hashtaggel és utána megosztani saját profilon. Fejenként 10 kép volt a limit, mindegyiket külön posztban kellett közzétenni.
A szakmai zsűriben Mánfai György fotóművész választotta ki a három nyertest. A legtöbb lájkot szerző alkotás különdíjat kap.
A fődíj: 2 fő részére 30 perces sétarepülés a Balaton felett a Lucia Air jóvoltából, Kántás Andor : Lúcia szárnyán c. dedikált könyve, Az Eau de Tihany díszdobozos ajándékcsomagja, 70*50 cm vászonkép készítése a fotóból a Kreatív Megoldás Cégcsoport felajánlása. 2 fő részére menettérti jegy a Balatoni Hajózási Zrt. menetrendszerinti választható járatára.
II. díj 4 fős vitorlázás 2 órás élménnyel a Balatonon felhasználható 2024. jún.30-ig előre egyeztetett időpontban, DXN kávé különlegesség, az Eau de Tihany díszdobozos ajándékcsomagja, 50*50 cm vászonkép készítése a fotóból a Kreatív Megoldás Cégcsoport felajánlása, 2 fő részére menettérti jegy a Balatoni Hajózási Zrt. menetrendszerinti választható járatára.
III. díj: Az Eau de Tihany díszdobozos ajándékcsomagja, 30*50 cm vászonkép készítése a fotóból a Kreatív Megoldás Cégcsoport felajánlása. 2 fő részére menettérti jegy a Balatoni Hajózási Zrt. menetrendszerinti választható járatára.
A legtöbb lájkot szerző pályamű különdíja egy egyedi, TENCART, 50×50 cm-es balatoni zuzmós kép.
A fonyódi flashmob résztvevői között kisorsolt díj, Túri Török Tibor szobrász Balatoni madonna nevű szobra (Forrás: Facebook)