A Balaton-felvidék első kolbászfesztiválját rendezik meg Alsóörsön (veol.hu)

Az AMFI-ba tervezett november 5-i eseményre eddig 18 csapat jelentkezett, fővédnöke Nagy István agrárminiszter, védnöke Fásy Ádám, aki Zeneexpressz nevű csapatával érkezik.

 

Hebling Zsolt polgármester kiemelte a fesztivál közösségformáló jelentőségét, majd büszkén szólt az egyedülálló rendezvényről, melynek kiemelkedő turisztikai jelentősége van az őszi Balatonnál. Méltatta a páratlan természeti környezetet, ahol hatalmas érdeklődés mellett sok színvonalas rendezvényt szerveztek már meg, és az AMFI-ban működik az ország legnagyobb planetáriuma – tudósít a veol.hu.

Fásy Ádám aláhúzta, nagyon fontos, hogy a nyári szezon után a helyi emberek részt vehessenek egy kitűnő programon. A védnök az esemény gasztronómiai értékére helyezte a hangsúlyt, mert a közös sütés, főzés összehozza az embereket, kapukat nyit ki előttük. Mint mondta, a kolbásznál nagyon fontos a jó minőségű paprika és a gondos sütés, hogy az étel szaftos maradjon. – A zene is kitűnő lesz, eljön mások mellett Nótár Mary, Szabó Ádám, Varga Viktor – mondta Fásy Ádám.

Dobrosi Zsolt, az AMFI-t üzemeltető cég ügyvezető igazgatója kifejtette, a kolbásztöltő és -sütő fesztivált Alsóörs, Csopak, Felsőörs, Lovas és Paloznak összefogásával, hagyományteremtő céllal rendezik meg, helybeli emberek, civil közösségek, intézmények közreműködésével, ahol adományt is gyűjtenek óvodáknak, iskoláknak. A helyszínen, illetve a planetáriumban egész nap kitűnő programokkal várják az embereket, külön gondolnak a családokra, gyermekekre.

Elhangzott, a szervezők célja, hogy találkozzanak egymással, illetve még inkább összekovácsolódjanak a Balaton északi partján élők.
A kolbásztöltő és -sütő versenyre október 17-ig lehet jelentkezni.