8 érv, hogy miért Zamárdit válaszd, ha a Balatonra mész? (szeretlekmagyarorszag.hu)

Zamárdit az utóbbi időben divatosan a balatoni turizmus egyik fellegvárának nevezik. Nem véletlenül, hiszen a Balaton déli partján fekvő város a szép környezet és a látnivalók mellett számos fesztiválnak, rendezvénynek és szabadidős tevékenységnek is otthonául szolgál, sőt az ősz folyamán is izgalmas utazási célpont lehet.

A szeretlekmagyarorszag.hu összeszedett 8 érvet, hogy miért érdemes éppen Zamárdiba menti pihenni:

1. Mert közel van a fővároshoz. Az M7-esen ez csupán 110 km, ami azt jelenti, hogy egy óra és lenn is vagytok.

2. Mert ez az egyik legideálisabb üdülőhely a családosok számára. A több kilométer hosszú, gondozott vizesblokkokkal ellátott ingyenes füves strandot imádják a kis-, és nagycsaládosok.

3. Mert a Balaton partján számos sportolási lehetőségeket próbálhattok ki, évszaktól függetlenül: szörfözés, csónakázás, vízibicikli, horgászat, strandolás, korcsolyázás, fakutyázás, kalandpark, paintball, lovaglás, kerékpározás, tenisz, íjászat, gokart, strandröplabda stb.

4. Mert izgalmas túraútvonalak futnak keresztül Zamárdi erdős lankáin, amelyeken nem csak gyalogosan, de kerékpárral vagy akár lóval is részt vehettek. Semmiképp se hagyd ki a Kő-hegyi kilátót, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Tihanyi-félszigetre, tiszta időben pedig a Balaton víztükörére.

5. Mert a fiatalok is megtalálják számításaikat. Nyáron nem csak a Balaton Soundnak, de a Strand Fesztiválnak is otthonául szolgál a település. Ebben a pár hétben a városba fiatalok tömkelege érkezik, hogy egy jót szórakozhasson.

6. Mert nem csak az északi parton vannak szuper éttermek. Zamárdiban számos strandbüfé, halsütöde és nívós étteremben csillapíthatod az étvágyad. Érdemes ezeknek az interneten utazás előtt utánajárni.

7. Mert itt van a Balaton régió egyik legjobb gokartpályája, ahol 10 gokarttal egy 500 méteres pályán tehetjük próbára vezetési tudásunkat.

8. Mert itt a parton akár ősszel is bicajozhatunk, a piknikről nem is beszélve.

A cikk a szeretlekmagyarorszag.hu oldalon folytatódik.