761 millió forintos támogatás a hévízi magánszálláshelyeknek (heviz.hu)

A hévízi magánszálláshelyek közül 267 szálláshely pályázott sikeresen és nyert összesen 761 millió forint támogatást a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében meghirdetett pályázaton – adja hírül a heviz.hu. Szobánként 1 millió forint, házanként maximum 8 millió forint használható fel korszerűsítésére.

„Ekkora léptékű támogatás igénybevételére korábban nem volt lehetősége a magánszálláshelyek üzemeltetőinek, ami minőségi ugrást tesz lehetővé a számukra. A program keretében a hévízi szálláshelyek több, mint fele megújulhat az év végéig. “– idézi a heviz.hu Papp Gábort, Hévíz polgármestert, megköszönve mindenki munkáját, aki a pályázatok benyújtását ingyenes tanácsadással megkönnyítette.

A pályázókat nagy erőkkel segítette a Polgármesteri Hivatal hatósági osztálya, valamint a hévízi Tourinform Iroda is. A Tourinformba 499 megkeresés (206 személyes, 279 telefonos és 14 e-mail-es) érkezett a pályázat beadásával kapcsolatban, Hévízről és egész Zala megye területéről egyaránt.

Országosan 14.000 vidéki magánszálláshely, 45 milliárd forint összeértékben nyert támogatást. A nyertesek már megkapták a pozitív bírálatról szóló értesítéseket és készülnek a fejlesztések megvalósítására.