7 millió forintnyi bírság a leállósávban haladásért az M7-esen (police.hu)

Egyenként százezer, összességében csaknem hétmillió forint bírságot szabtak ki az M7-es autópálya Veszprém, Fejér és Pest megyei szakaszán a leállósávot szabálytalanul használó autósokra a hosszú hétvégén. A szerdától vasárnapig tartó közlekedési akcióban több mint 400 “előéleti pontot” is kiosztottak a rendőrök- olvasható a police.hu-n.

 

Ki ne ismerné, amikor az autópályán a nyári csúcsban beáll a forgalom, majd a leállósávban elhúz mellettünk egy autó? Nem csoda, ha a sorban veszteglőben ilyenkor felmegy a pumpa. Ez a jogsértés azonban nemcsak irritáló, de rendkívül balesetveszélyes is. Ennek visszaszorítására szervezett akciót az M7-es autópálya budapesti, Pest, Fejér és Veszprém megyei szakaszán 2020. augusztus 19-étől 23-áig a rendőség. A civil jellegű gépkocsikkal az öt nap alatt összesen 67 járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A kiszabott közigazgatási bírság minden esetben 100 ezer forint és 6 előéleti pont volt. A szabályos autósok nem egy esetben tapssal jutalmazták az intézkedést.

A rendőrség honlapján több, az alábbihoz hasonló videó is található a poáTlANÍTÁSi akcióról.