Nem kell tartani attól, hogy építkezni kezdenek a Kerekedi-öbölnél?

Egy civil szervezet szeptember 23-ig tartó aláírás-gyűjtési akcióba kezdett tiltakozásul amiatt, hogy Csopak önkormányzata hozzájárult egy építkezéshez a Balaton Kerekedi-öblében. Ambrus Tibor polgármester legutóbbi Facebook-bejegyzésében sokak számára megnyugtató hírt közölt, miszerint “a terület mezőgazdasági övezetből nem kivonható, így a tulajdonos által tervezett projekt ebben a formában nem megvalósítható”.

Az Összefogás a Balatonért Egyesület indított egy Ambrus Tibornak címzett petíciót a SzabadaHang oldalán „STOP! Kerekedi-öböl!” címmel. Csopak polgármestere már korábban kifejtette, hogy bár az egyesület alapvető célkitűzései pozitívak, a felhívásukban számos feltételezést és jövőképet fogalmaznak meg megfelelő ismeretek hiányában.

 

Legutóbbi Facebook-üzenete így hangzik:

“Kedves csopakiak, és Csopakot kedvelők!

 A Kerekedi-öböl magántulajdonban lévő területeivel, az azokon tervezett változtatásokkal, esetleges építkezésekkel kapcsolatban korábban azt az ígéretet tettük, hogy folyamatosan informálni fogjuk Önöket, ha valami előrelépés történik az ügyintézésben.
2020. szeptember 9-én előzetes egyeztetést tartottunk az érintett hatóságokkal, ahol részt vett az ingatlan tulajdonosa is. A megbeszélés fő tárgya a jelenlegi jogszabályi környezet értelmezése volt. A Hatóságok jogszabály értelmezése alapján kiderült, hogy ez a terület mezőgazdasági övezetből nem kivonható, így a tulajdonos által tervezett projekt ebben a formában nem megvalósítható.
A hatóságok írásos állásfoglalást  fognak kiadni a döntésükről.
Amint újabb konkrét döntés vagy esemény történik és amint olyan információval tudunk szolgálni, amely az Önök objektívebb véleményalkotását segíti az ügyben, ismét jelentkezni fogunk.

Ambrus Tibor polgármester”