400 kilónyi agancsot foglaltak le Balatonszárszón egy testvérpárnál

A balatonföldvári rendőrök lopás miatt indítottak eljárást egy balatonszárszói testvérpár ellen, akiktől a házkutatások során mintegy 400 kilogramm agancsot foglaltak le – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.

(Fotó: police.hu)

 

A testvérpár a balatonőszödi és a balatonszárszói erdőkben – a vadászatra jogosult vadásztársaság engedélye és hozzájárulása nélkül – illegálisan gyűjtött elhullajtott agancsokat, amelyeket otthonaikban halmoztak fel. A rendőrök a házkutatások során több száz kilogramm agancsot foglaltak le, amelyek értéke az elsődleges szakértői vélemény szerint körülbelül kétmillió forint.

A Balatonföldvári Rendőrőrs nyomozói a 49 és az 51 éves férfiakat 2022. február 21-én lopás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az agancsgyűjtés engedélyhez kötött, így az annak hiányában folytatott tevékenység a gyűjtött agancs értékétől függően tulajdon elleni szabálysértést vagy bűncselekményt valósít meg.