Kínában is számítanak Hévíz termál-turisztikai tapasztalataira

A kínai partnerekkel történő turisztikai együttműködésről megállapodást is aláírt a közelmúltban Papp Gábor, Hévíz város polgármestere Csungkingban, ahol a május 15-19. között megrendezett  Nyugat-Kínai Nemzetközi Kereskedelmi és Befektetési Vásáron, illetve az ehhez kapcsolódó szakmai fórumon vett részt a fürdőváros képviseletében.

A rendezvényre csaknem 100 országból és régióból közel 7.000 vállalat, valamint 130.000 vendég érkezett. A magyar delegációt Jakab István, az Országgyűlés alelnöke vezette, Hévíz városát Papp Gábor polgármester, Kepli József János alpolgármester és H. Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Kft. ügyvezetője képviselte. A vásáron Hévíz önálló standdal mutatkozott be.

A vásárral párhuzamosan tartották meg a 2. Magyar-Kínai Termálipari Együttműködési Fórumot, illetve a Magyar Turisztikai Promóciós Rendezvényt, valamint a Bank of China szervezésében a Határokon Átívelő Kereskedelmi és Befektetési Konferencia és B2B találkozót.

A szakmai eseményen, mintegy 300 egészségturisztikai szakember jelenlétében két stratégiai együttműködést írt alá Hévíz. Beibei városával kötött stratégiai megállapodást Papp Gábor, Hévíz polgármester, melynek célja partner kapcsolat kialakítása a termálvíz hasznosítási lehetőségek valamint turisztikai fejlesztések témakörében. H. Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója pedig háromoldalú stratégia megállapodást kötött a Hakone Csoporttal valamint a Nanjing SOHO Healthy Town Investmenttel, melynek célja a Hévízi Tradicionális Kúra népszerűsítése, valamint szakértelmének hasznosítása kínai termál turisztikai beruházások kapcsán.

Az együttműködések hosszú távon hozzájárulhatnak a kínai vendégszám és tartózkodási idő növeléséhez, valamint a Hévízi Tradicionális Kúra nemzetközi ismertségének növeléséhez, emellett erősíti a magyar és kínai kormány között 2019. áprilisában lefektetett Ötpontos Tervet, a vízügyi és kifejezetten a gyógyvíz hasznosítási együttműködések területén – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t Hévíz önkormányzata.