29 embert vert át fél év alatt kamu-hirdetésekkel (nyugat.hu)

Nemlétező balatoni szállásokat is kínált az a “rovott múltú” nő, akivel szemben a Sárvári Járási Ügyészség többrendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat. Az irat szerint a vádlott 2020 januárjától 2020 augusztusáig terjedő időben 29 sértettnek okozott összesen több mint 850.000 forint kárt – számol be a nyugat.hu a Vas Megyei Főügyészség közleményéről.

 

A vádirat szerint a vádlott a világhálón balatoni szállásokat, elektronikai termékeket, gyerekjátékokat, babaholmikat kínált eladásra különböző álneveken. Miután a becsapott sértettek elutalták a szálláshely előlegét, illetve a termékek vételárát, a vádlott a szálláshelyek kiadásától visszalépett, a megvásárolt termékeket pedig nem küldte meg a sértetteknek.

A vádlottnak nem állt szándékában a meghirdetett szálláshelyek kiadása, illetve a termékek értékesítése, erre nem is volt lehetősége, mert a szálláshelyek nem léteztek, a termékekkel pedig nem rendelkezett.

A Sárvári Járási Ügyészség börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és vagyonelkobzás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni – írja közleményében a Vas Megyei Főügyészség.