2020-ban változatlan időpontban lesz a Balaton Sound

Nyilatkozatot tett közzé a közösségi oldalon a Balaton Sound szervezőgárdája, mely szerint jövőre változatlan időpontban tartják meg az elektronikus zenei fesztivált Zamárdiban. Korábban Csákovics Gyula Zamárdi polgármestere nyilatkozta azt, hogy szerencsésebb lenne a nyár elejére, júniusra engedélyezni a Balaton Soundot.  

„Több médiumban felröppent a hír, hogy a 2020-as Balaton Sound időpontja veszélyben van. Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy jövőre még érvényes szerződésünk van a fesztiválra a zamárdi önkormányzattal. Várunk Titeket tehát jövőre is, 2020. július 8-12 között!” – áll a Balaton Sound Facebook oldalára közzétett bejegyzésben.

A bejegyzés előzménye, amelyről korábban a 24.hu adott hírt, Csákovics Gyula, Zamárdi polgármesterének azon nyilatkozata, mely szerint változtatásokat kell eszközölni a településen tartott zenei fesztiváloknál.  Kijelentette: a Balaton Sound júniusban kell, hogy megrendezésre kerüljön, a B my Lake pedig ne legyen Zamárdiban.  Emellett a bérleti díjak összegének emelésére és a fesztiválterület utólagos rendbetételére tett utalást.

A By My Lake Fesztivál hivatalos Facebook oldalán nincs utalás a fentiekre, továbbra is él az augusztus 19-re meghirdetett „B my Lake Festival 2020 Official Event”