175 éve indult a balatoni hajózás 16. rész – Baross Gábor komp (likebalaton.hu)

A balatoni hajózás történetében két Baross is volt. Először a régi Kelént nevezték Barossra, másodszor pedig a hajózási társaság újabb büszkesége kapta ezt a nevet. Egy ma is közlekedő komp. Még 1889 júniusában megindult a rendszeres hajójárat Siófok-Balatonfüred és Balatonalmádi között, majd a Rohan nevű csavargőzössel Boglár és Révfülöp, illetve Badacsony között újabb járatot közlekedtetett a társaság.

Fotó: Veszprémi Napló/ Péterfay

Ezzel a két hajóval a Balatontavi Gőzhajózási Részvénytársaság azonban nem tudta kitűzött céljait teljesíteni, ezért mind az államhoz, mind a Balaton-menti vármegyékhez fordult az évi segély felemeléséért. Kérésére a kormány az évi 2000 forint támogatást 6000 forintra emelte, a Déli Vasút Társaság egyszer és mindenkorra 10 000 forint, Veszprém, Zala és Somogy megyék pedig egyenként évi 3000 forint rendszeres segélyt szavaztak meg.

Ennek alapján a társaság az 1890. április 27-én tartott közgyűlésen az alaptőkét 80 000 forintról 160 000 forintra emelte fel, s az újpesti Schoenichen-féle hajógyártól két személyszállító hajót rendelt meg.

Az 1891 júniusában forgalomba állított új csavargőzös a Helka illetve Kelén nevet kapta; a társaság első hajóját, a Kelén-t pedig Baross-ra keresztelték át. (De ez egy másik Baross volt még.)

Az új személygőzösök bekapcsolásával a forgalmat kiterjesztették a Balaton egész területére. Az új járatok beállítását követte a kedvezményes jegyek bevezetése, a közvetlen menetjegyek kiadása hajóra és vonatra, amelyek hatással voltak az idegenforgalom növekedésére.

A társaságnak hamarosan újabb hajó beszerzéséről kellett gondoskodnia. A Kisfaludy csavargőzöst 1909-ben bocsátották vízre a budapesti Danubius Hajógyárban. Befogadóképessége 150 személy, gépének teljesítménye 100 indukált lóerő. A hajót később vontatásra is használták.

A Kisfaludyt követte 1913-ban a Jókai csavargőzös, amely az Első Dunagőzhajózási Társaság óbudai hajógyárában épült. Kivitele az előbbi hajóéhoz hasonló, (befogadóképessége 250 személy).

A megnövekedett hajóforgalom igényei szerint a hajóállomásokon kényelmes kikötőket létesítettek: Füreden, Almádiban, Kenesén, Révfülöpön, Badacsonyban, Keszthelyen fahidakat, Bogláron és Siófokon kőmólót építettek.

A cikk folytatása itt elolvasható.