Egyre nagyobb divat a karácsonyi wellnessezés (HírTV)

Egyre nagyobb divat a karácsonyt wellness-szállodában tölteni. A balatoni hotelek is megtelnek ilyenkor. A vendégek főként kisgyermekes magyar családokból állnak, akik akár a nagyszülőkkel érkeznek, és együtt pihennek az otthoni sütés-főzés helyett.

Az egyik zamárdi hotelben saját karácsonyfa is kerülhetett a hotelszobába, ha a vendégek kérték. A szállodák ilyenkor igyekeznek házon belül szórakoztatni, minden napra jut valamilyen műsor, és a gyerekeket is foglalkoztatják.

„Azt gondolom, hogy mindenki számára nagyon fontos, hogy érzelmileg és lelkileg tudjon töltődni, a szállodában egyébként ezt megerősítően van egy kápolnánk is, ahol betlehem várta és várja egészen 30-ig bezárólag a lelki elmélyülést keresőket, ezenkívül természetesen számos program van” – mondta Kiss Annamária, a Hotel Wellamarin Zamárdi értékesítési és marketingvezetője.

Egyre többen választják a hotelek nyújtotta kényelmet az otthoni ünneplés helyett. A Balatonnál gyakorlatilag telt házasak ilyenkor a szállodák.

„Azt gondolom, hogy ez egy jó felvetés, egy jó irány, hiszen a háziasszonyoknak, a családoknak nem másról szól az ünnepük, mint arról, hogy folyamatosan készülnek, tálalnak, főznek, mosogatnak, és kevesebb idejük marad pihenni, kevesebb idejük marad figyelni egymásra, ugyanezt egy szállodában megtesszük mi, a szolgáltatásokat előállítjuk, finom karácsonyi vacsorával készülünk, és a mosogatást is átvállaljuk” – mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke.

Nemcsak a karácsony, hanem a szilveszter is főidénynek számít a Balatonnál, de míg a karácsonyt főleg kisgyermekes családok töltik itt, addig az óév búcsúztatása a szórakozni vágyóknak is vonzóbb lehetőség egy wellnesshotelben.