10 millió fa – a balatoniak is felsorakoznak a remek kezdeményezés mögé

Szeretne elültetni tízmillió fát, minden hazánkfiának, ehhez kér segítséget – Bojár Iván András Facebook-üzenetével kezdődött minden július elején. Aztán maga is meglepődött, mennyi ember van, aki szintén szeretne már tenni valamit a Földért. Ma már 32 ezer ember követi a hetek alatt szakértőket, szervezetet, programot építő, környezetvédelmi mozgalommá fejlődött kezdeményezést, amelyhez sorra csatlakoznak a helyi közösségek. A balatoniak is megmozdultak.

..elképesztően nagy igény van arra, amit elkezdtünk a 10 millió Fával. Hogy végre túllépve a klímaszorongáson, tegyünk valami nagyon tiszta, egyértelmű és hatékony dolgot magunkért és a bolygónkért: ültessünk!” – olvasható a 10 millió fa FB oldalán.

És itt a tegnapi bejegyzés:

„Lelkesítő látni, hogy az ország különböző pontjain működő helyi közösségeink milyen szorgalommal és okosan szervezik meg magukat. Mindenfelé zajlanak az őszi előkészületi megbeszélések, tréningek, tervező munkák. Ma Turán, holnap Vonyarcvashegyen, Csömörön ülnek össze önkénteseink A jövő hét első napjaiban Kecskeméten (9-én), Zuglóban (10-én), majd később Székesfehérváron (13-án), Nagykanizsán (15-én) és Cegléden (16-án) folytatnak közös tervezést annak érdekében, hogy mindannyian felkészültek legyünk az elkövetkező hetekben, az ültetési szezonban. Legfőképpen pedig a 10 millió Fa ünnepén, az Élet Napján, november 9-én!”

A 10 millió Fa környezetvédelmi szervezethez eddig csatlakozott balatoniak (a szervezet google térképe alapján):

  • Balatonboglár
  • Fonyód (a térképen nem szerepel, de működik a kapcsolódó 5000 Fa Fonyódon FB csoport)
  • Káli-medence közösség (Balatonhelye, Kékkút, Köveskál, Mindszentkálla, Monoszló, Salföld, Szentbékkála, Kővágóörs)
  • Keszthely
  • Szent-György hegy közösség (Hegymagas, Kisapáti, Raposka)
  • Veszprémi közösség
  • Vonyarcvashegy közösség

(Ha valakit kihagytunk, kérjük jelezze az info@hirbalaton.hu email címünkön!)