Civilek keze nyomán szépült Balatonalmádi (veol.hu)

Balatonalmádiban városszerte több helyen ültettek virágokat az elmúlt hetekben a helyi Honismereti és Városszépítő Kör tagjai. Példa értékű, amit a civil szervezet tesz a településért a 2013-as megalakulása óta.

 

A Föld napja alkalmából a Gombászok Asztaltársaságával több helyen szemetet szedtek, a május elsejei hosszú hétvégén pedig a Köcsi tó környékén takarítottak. A civilek az utóbbi időben a város több pontján is virágosítottak.

A napokban a település egyik legfrekventáltabb pontján, a balatonalmádi vasútállomáson piros és fehér muskátlikat ültettek a tizenegy csüngő virágtartóba Barta Józsefné vezetésével. Az utóbbi hetekben virágosítottak a káptalanfüredi vasútállomáson, a Felsőörsi út és Töltés utca kereszteződésében, a Szent Imre és Szent Ignác templomok környezetében, rövidesen pedig a szolgáltatóház szomszédságában folytatják a munkát, tudtuk meg Töltési Erzsébettől, a szervezet titkárától.

A Kör a város civil pályázatán nyerte a virágültetéshez szükséges forrást, idén először pedig a templomok környékét kizárólag a plébániai pályázaton nyert pénzből tették szebbé Császár Melinda ötlete nyomán. A Kör tagjai hálásak a Városgondnokság dolgozóinak, akik mindig partnerek akcióikban, és a sok civilnek, akik ötleteikkel, tenni akarásukkal részt vesznek a város szépítésében.

Jó példa volt erre az Almádi Tojásfa is, amelyre pár hét alatt a helyi rendőrségtől kezdve a Vörösberényi Nyugdíjas Klubig, a közterületfelügyelőktől a vegyeskarig számos szervezet és rengeteg magánszemély, gyerekek és felnőttek, helyeztek fel egy vagy több tojást.