Önkiszolgáló étterem nyílt Keszthelyen (tvkeszthely.hu)

Az első kísérleti jellegű önkiszolgáló étterem már 1960-ban megnyitott a budapesti Marx Károly Közgazdasági Egyetemen. Öt évvel később már a Balatonon is öt “önki” működött. Kedvelt éttermek voltak. Megfizethető áron. A rendszerváltást követően sok megszűnt. Pedig a sok embert kiszolgáló, minőségi önkiszolgálókra ma is igény lenne. Ezt a hiányt pótolja Keszthelyen a napokban megnyílt Íz-Labor – adta hírül a Keszthelyi Televízió.

Az Íz-Labor megnyitóján Márton napi műsorral köszöntötték az Életfa Óvoda kis óvodásai az első vendégeket. Az új vendéglátóhelyjel egy igényes szép környezetet alakítottak ki arra a célra,hogy sok vendég kiszolgálására alkalmas önkiszolgáló étterme ismét legyen Keszthelynek és környékének. A tulajdonos Katona Bendegúz úgy gondolta, hogy bár az elmúlt években sok gyorsétterem lánc megtelepedett Magyarországon ,az igazi önkiszolgáló éttermek hangulatát a vendégek igényeivel egyeztetve,  mindenki szereti. Mindemellett az étterem rendezvény térként is nyitva áll a vendégek előtt.

“A fő ok az volt amiért bele mertünk vágni ebbe az üzletbe,hogy a Boratóriumban a kulturális rendezvényeink kinőtték az üzlet méreteit, kézenfekvő volt a lehetőség. Szomszédos üzlet,mely alapterülete több mint 474 négyzetméter. Ebből a vendégtér 300 nm,több mint 120 főt tudunk leültetni. Az önkiszolgáló pultunk hétfőtől vasárnapig várja vendégeit ill.hétfőtől péntekig A,B ill. C menüt is kínálunk”- adott tájékoztatást Katona Bendegúz tulajdonos.

A nyitónapon bemutatkozott a konyha mestere is, aki naponta nagy tapasztalattal a finom, ízes ételek elkészítését végzi az önkiszolgáló étteremben.

“Az a célunk,hogy mindenki megtalálja a maga ízlésének és állapotának megfelelőt,gondoltunk a laktóz és glutén érzékenyekre,a diétázókra,de szeretnénk jól lakatni azokat is akik szeretnek enni. Ez hozzátartozik a gasztronómiához. A menüben is és a többi kínálatunkba is-mivel önkiszolgáló jelleggel lehet majd választani- a vendég annyit szed amennyit ő maga akar, az ő igény szerint”- mondta Rózsa Sándor séf.