Zöld utat adtak a Balaton Soundnak Zamárdiban (likebalaton.hu)

Szeptember 22-én összeszámlálták a voksokat. A zamárdiak megszavazták, hogy az elkövetkező három évben továbbra is a Balaton-parti településen rendezzék meg Balaton Soundot. Csákovics Gyula polgármester meglepődött a magas szavazati arányon.

Lezárult a helyi közvéleménykutatás a Balaton Soundról. A konzultációban a helyiek több mint 50 százaléka vett részt, és az eredmények szerint 80 százalék arra szavazott, hogy a következő három évben Zamárdiban tartsák meg a fesztivált – írja a likebalaton.hu.

Az igeneket vártam többségben, de nem ilyen arányban. Két évvel ezelőtt rendezvényellenes volt a hangulat, de úgy tűnik, hogy a “csendes Zamárdi” sem felel meg az embereknek

– mondta a Csákovics Gyula polgármester arra célozva, hogy a vírus miatt 2020-ban, és 2021-ben is elmaradt a fesztivál.

A covid miatt idén 400 millió forintos kiesése volt a városnak, 2020-ban pedig félmilliárdra rúgott ez az összeg. Az elmúlt két év tudatosította, hogy a település fejlődése érdekében ezekre a bevételekre szükségünk lesz. Úgy tűnik, hogy az emberek szeretnék visszakapni a régi életüket. Ezek a nagy rendezvények már kötődnek a város nevéhez. Mindenki számol velük, és a fesztiválok életképesek

– összegzett a polgármester a közvéleménykutatást követően.

A helyi konzultációban egészen pontosan 2800 fő vehetett részt. A 18. életévüket betöltött állandó lakosok, valamint a 18. életévüket betöltött, Zamárdiban tartózkodási engedéllyel rendelkező polgárok szavazhattak.

A szeptember 27-i képviselő-testületi ülésen jelentik be hivatalosan a szavazás végeredményét. A képviselő-testület markáns felhatalmazást kapott a polgároktól arra, hogy a következő három évben Zamárdi helyszínt biztosítson a Balaton Sound számára. Rövid időn belül megkötik az előre leegyeztetett és nyilvánosan ismertetett szerződést a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-vel. Így a szervezők időben megkezdhetik a munkát, gyorsan leköthetik a legnevesebb nemzetközi sztárokat.