Zár a Mozdulj Balaton! – strandcsapatok végső csatája Vonyarcvashegyen

Augusztus 27-én, szombaton, a XII. Mozdulj Balaton Sporttalálkozóval ér véget az idei Mozdulj Balaton szabadidős programsorozat a hagyományos helyszínen, Vonyarcvashegyen. A több sportágban is megrendezésre kerülő döntő csatákra 36 résztvevő strand csapatait várják – tájékoztatták a szervezők a hirbalaton.hu-t.

 

        Idén nyáron összesen 37 helyszínen, 17 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei strandon várták a Balaton körül szervezett keretek között sportolni szándékozókat. Balatonfüred, Balatonszemes és Balatonszárszó ezúttal is két-két stranddal vett részt az eseményen, új helyszínként pedig Balatonakarattya kapcsolódott be. A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg.

        Az idei rendezvény augusztus 27-én, szombaton 9 órától Vonyarcvashegyen, a Lido strandon ér véget. A hagyományos sporttalálkozón a szervezők reményei szerint sok strand képviselteti majd magát egy-egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapattal. Az elért eredmények összesítése alapján az is kiderül, melyik a Balaton legsportosabb települése.

Egy kis múltidézés:

        Tavaly – miként egy évvel korábban is – Ábrahámhegy bizonyult a legsportosabb balatoni településnek, huszonnégy végső megmérettetésre vállalkozó település csapatai közül. A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként három sportágban; streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában küzdöttek meg a csapatok egymással.

mozdulj Balaton

(fotó: Mozdulj Balaton! szervezők)

(17:56)