Zalakaros adókedvezményt ad a kisvállalkozásainak (zaol.hu)

Zalakaros képviselőtestületének döntése alapján a fürdőváros önkormányzata jelentős kedvezményt nyújt a helyi adóból bizonyos kritériumoknak megfelelő vállalkozásoknak. A kedvezmény azon vállalkozások számára jelent megtakarítást, amelyek iparűzési adóalapja 1,5 millió forint alatti.

 

Mint azt Novák Ferenc polgármester elmondta, a helyi adórendszer új elemeként a fizetendő adó mértéke az önkormányzat döntése alapján 25 százalékkal csökken az említett gazdasági szereplők számára. A képviselő-testület továbbá arról is döntött, hogy nem vezetnek be rendezvényadót. Teszi ezt annak ellenére az önkormányzat, hogy más városokban már korábban döntés született a rendezvényadó, mint új adónem bevezetéséről.

Ugyanakkor a képviselőtestület arra is felkéri a polgármestert, hogy a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. véleményét is kikérve tegyen javaslatot a testület számára a rendezvények idejére vonatkozó közterület-használati díj alkalmazására.

Novák Ferenc polgármester arról is beszélt, hogy a jövőben szeretnék egységesíteni az idegenforgalmi adót és kialakítani egy olyan helyi adórendszert, melynek keretében az adóbevétel egy része egyértelmű és világos módon, meghatározott célokra visszaadható az egyéb szálláshely-szolgáltatóknak.