Zalakaros a TOP 10-ben (kanizsaujsag.hu)

Bekerült a 10 legnépszerűbb hazai turisztikai célpont közé Zalakaros. A dél-zalai város az elmúlt évben 16 százalékkal növelte turisztikai forgalmát, a fürdő és a 14 szálloda 600 ezer vendégéjszakát regisztrált. 2018-ban a leglátogatóbb belföldi úti cél – 2017-hez hasonlóan – Budapest lett.

Zalakaroson nagy hangsúlyt fektetnek a különböző turisztikai, családbarát fejlesztésekre. A település legfőbb turistacsalogatója a fürdő, mely egész évben várja a látogatókat. – Engem mindig a gyógyfürdő fog meg. Én nagyon-nagyon szeretem a magyar gyógyvizeket. S azt tudom mondani, hogy Magyarországon – bárhová megyünk – mindig tudunk nyaralni gyógyvízben, s akkor az ember ezt a kellemes melegséget érzi maga körül – árulta el kérdésünkre dr. Deli-Balogh Ildikó.

A város 2018-ban 16 százalékkal növelte turisztikai forgalmát, a fürdő és a szállodák 600 ezer vendégéjszakát regisztráltak. A településen egész évben változatos programok várják a vendégeket, de a nyári hónapokban még gyakrabban jelentkeznek különböző közösségi attrakciókkal. – Nagyon jó Zalakaroson a fürdő, amely 53 éves volt 2018-ban. Nagyon jó a gyógyvizünk, nagyon jók a szállodáink. 14 szálloda működik Zalakaroson, ebből kettő van összekötve a Zalakarosi Fürdővel. Jól sikerültek a külföldi kampányaink 2018-ban, ez abból is látszik, hogy jelentősen emelkedett a külföldi vendégek száma a zalakarosi a hotelekben és a zalakarosi fürdőben – fogalmazott Cziráki László, a Zalakarosi Turisztikai Egyesület elnöke.

A statisztikák szerint a látogatók jó része visszatérő vendég, sokan több éve rendszeresen járnak Zalakarosra. Őket és az először Zalakarosra érkezőket is új programokkal várják idén: ide sorolható a Go Bike akció, amelynek köszönhetően a kerékpárral érkezők jelentős kedvezményeket kapnak a fürdő és a város szolgáltatásaiból – írja a kanizsaujsag.hu.