Zala Megyei Közgyűlés: folytatják a kerékpárút-fejlesztést a Nyugat-Balatonnál

A Zala Megyei Közgyűlés múlt héten közmeghallgatást és ülést tartott. A megyei önkormányzat előző uniós ciklusban megvalósított kerékpárút-fejlesztési tevékenységére alapozva a 2021-2027-es időszakban is folytatni kívánja a megyei kerékpáros útszakaszok mennyiségi és minőségi fejlesztését, hálózatba szervezését. 

Ennek keretében első körben négy támogatási kérelem benyújtását tervezi: a Keszthely-Gyenesdiás szakasz Gyenesdiás közigazgatási területére eső részét; a Garabonc-Nagyrada-Zalaszabar szakaszt, amely a meglévő zalakarosi kerékpárút folytatása; a Zalavár-Sármellék szakaszt a Kis-Balaton mentén, továbbá a Tornyiszentmiklós (országhatártól) – Becsehelyig terjedő nyomvonalat, részben új építéssel, részben kerékpárút kijelöléssel.

Az ülésen a Zala Megyei Német Önkormányzat tevékenységéről szóló tájékoztató is elfogadására került sor. A beszámoló kitért a megvalósított kulturális programokra és arra, hogy 2022-ben ünnepli magyarországi létének 300. évfordulóját a zalai német közösség.

A közgyűlés a pénzügyi kihatású döntések között módosította 2021. évi költségvetését, amelynek bevétel-kiadási főösszege 984.360 ezer Ftorintról az elmúlt időszakban bekövetkezett változások, bevételi többlet miatt 1.007.018 ezer Forintra módosult.

Mindemellett  a Zala Megyei Közgyűlés is kinyilvánította csatlakozási szándékát a Nemzeti Klímavédelmi Szövetséghez.