Zala Megyei Közgyűlés: balatoniakat is díjaztak

Balatoni vonatkozása is van a Zala Megye Díszpolgára cím átadása alkalmából tartott ünnepségnek idén. Többek között Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen és Cserszegtomajon végzett munkájukért is vehettek át kitüntetést díjazottak a Zala Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén Zalaegerszegen.

A Zala Megye Díszpolgára kitüntető címről 1996-ban határozott a Megyei Közgyűlés és a díjat minden évben annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozza, aki egész életművével a közösség érdekében vagy jelentős eredményt hozó munkájával elismerést szerzett, s példamutató emberi magatartásával hozzájárult a megye jó hírnevéhez. Idén Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke vehette át a rangos elismerést, e mellett pedig további kitüntetéseket is átadtak, hárman a Balaton térségében végzett munkájukért vehették át az elismerést.

A Közgyűlés Zalai Pedagógus díjat adományozott Csordásné Fülöp Editnek, a Gyenesdiási Kárpáti János Általános- és Alapfokú Művészeti Iskola tanárának, a magyar népdal oktatásában több évtizeden keresztül kifejtett tevékenységéért, a megyei és országos versenyeken kimagasló eredményeket elért diákjai felkészítéséért.

Zala Megye Fejlesztésért díjat kapott Pikó Gábor műszaki referens a Vonyarcvashegy fejlődését segítő, magas színvonalú településmérnöki munkájáért.

Zala György Díjat vehetett át Takács-Szencz Lívia cserszegtomaji festőművész kiemelkedő, egyedi és sokoldalú képzőművészeti munkájáért, aki alapítója és művészeti vezetője a Művészek Szabad Alkotóközösségének.