Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma (mti)

Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma, november végén 1,4 százalékkal volt kevesebb a regisztráltak száma, mint az elmúlt év azonos időszakában – tájékoztatta a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya szerdán az MTI-t.

November végén 6820 álláskereső szerepelt a kirendeltségek nyilvántartásában, 100-al kevesebb, mint egy évvel korábban – közölték.

A hivatal adatai szerint a pályakezdő álláskeresők száma is mérséklődött a megyében: novemberben 514 fiatal – az álláskeresők 7,5 százaléka – keresett állást a kirendeltségek segítségével. Az év eleje óta 710 pályakezdőt regisztráltak első alkalommal, 140-nel kevesebbet, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

A nyilvántartott álláskeresők aránya az ősz utolsó hónapjában 5,3 százalékra mérséklődött: a mutató értéke az októberinél 0,1 százalékponttal, az egy évvel korábbinál pedig 0,2 százalékponttal volt alacsonyabb.

A munkáltatók a hónap során 700 nem támogatott álláshelyet jelentettek be. Az év első 11 hónapjában összesen 11,1 ezer támogatás nélküli álláshely volt Zala megyében. A legnagyobb számban szakképzettséget nem igénylő – nagyrészt összeszerelő – munkaköröket ajánlottak az álláskeresőknek.

Novemberben több mint 1,2 ezer álláskereső került ki a nyilvántartásból. Közülük 550-en váltak foglalkoztatottá, 250 embernek pedig a képzése kezdődött el.